Çift Terapisi
Çift terapisi, duygusal olarak bir ilişki içerisinde olan kişilerin, karşılıklı olarak yaşadıkları iletişim sorunlarının çözülmesi ve bu şekilde ilişkilerin daha doyum verici hale getirilmesi amacıyla gerçekleştirilen bir süreçtir. Bireysel terapiden farklı olarak merkezine bireyi değil çiftin alındığı ilişki odaklı bir terapi sürecidir. Bu yüzden sürece çiftin birlikte katılımı önemlidir. Terapist partnerlere eşit mesafede yaklaşır ve taraf tutmadan sağlıklı bir iletişim zemini oluşturmayı hedefler.
Çift terapisinde ilişkideki güven sorunları, kıskançlıklar, iletişim sorunları, anlaşmazlıklar ve çatışmalar, ayrılık/boşanma, karşılanamayan duygusal ihtiyaçlar gibi konular ele alınır. Amaç, çiftler arasında yaşanan zorlu ve sıkıntılı süreçlerin ele alınarak çatışmaların çözülmesi ve ilişkinin güçlendirilmesidir.

Çift Terapisi Nedir?
Çiftlerin kendi başlarına çözüm bulmakta zorlandıkları sorunların, içinden çıkamadıkları kısır döngülerin ya da iletişim problemlerinin bir uzman desteği ile ortaya çıkarılıp anlamlandırma, yorumlama ve dönüştürme sürecidir. Her çiftin ilişki dinamikleri, ilişki DNA’sı kendine özel ve birbirinden farklıdır. Terapi süreci planlaması seansa gelen çifte özel olarak belirlenir. Hedef, her çifte göre konu bazında değişse de, yaşanan kısır döngülerin ve döngüde var olan bilinçdışı faktörlerin belirlenmesi, bu döngülerin partner seçimimiz ve partnerimizle ilişkilenme biçimimizdeki rolümüzü fark ederek kırılması ve daha olumlu, yaratıcı bir ilişkilenmeye dönüşmesi temeline dayanır. Haklı ile haksızın kim olduğunun belirlendiği ve danışmanın hakemlik yaptığı bir anlayışın aksine terapist partnerlerin ilişki içerisindeki ihtiyaçlarını ve bu ihtiyaçların karşılanması adına belirginleşmiş kısır döngüleri belirlemede yardımcı olurken partnerlere eşit mesafede yaklaşır ve kişileri değil ilişkiyi dönüştürmeyi amaçlar.
Çift Terapisinde Kullanılan Yöntemler
Okan Üniversitesi Psikoloji bölümünden yüksek onur derecesi ile mezun olmuş, aynı zamanda Sosyoloji yandal eğitimini yüksek onur derecesi ile tamamlamıştır. Okan Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programının teorik eğitimini tamamlamış, tez sürecindedir.

Okan Üniversitesi Psikoloji bölümünden Onur derecesi ile mezun olmuş, aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi lisans programına başlamıştır. Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programının teorik eğitimini tamamlamış, proje sürecindedir.
