Aile Terapisi
Aile terapisinde merkezde birey değil aile bulunmaktadır. Aile terapisi ile ailenin işleyiş biçimi, aile üyelerinin birbiriyle ilişkisi ve iletişimi seans içerisinde ele alınır. Aile terapisinde çalışılan problemler birey merkezli değil birbirini izleyen bir dizi davranışın sonucu olarak ortaya çıktığı kabul edilir. Bu sebeple problemler anlaşılmaya çalışılırken ilişkideki karşılıklı etkiler anlaşılmaya çalışılır.
Aile terapisinde amaç, ailelerin işlevlerinde, aile bireylerinin birbiriyle olan ilişkilerinde ve iletişim biçimlerinde değişiklik oluşmasını sağlamaktır.
Aile içinde yaşanan ilişki ve iletişim sorunlarının azaltılması, yaşanan zorlu yaşam olayları sonucunda baş etme becerilerinin geliştirilmesi, anne baba olma yolunda ebeveynliğe hazırlık, boşanma süreci veya boşanma sonrasındaki süreçte yaşananlar, kardeş ilişkilerinin düzenlenmesine yönelik konularda aile terapisi hizmeti verilmektedir.

Aile Terapisi Kaç Seans Sürüyor?
Aile terapisinde farklı yöntemler bulunmaktadır. Terapist klinik kararı doğrultusunda bazı uygulamalarda aile üyeleri aynı seansta bir araya gelirken, bazı uygulamalarda aile üyelerinden bir ya da ikisini bir araya gelebilmektedir. Her seansta aile üyelerinin tümü katılmamaktadır. Terapist, terapi sürecinde tarafsızlığını korur. Terapiyi online ortamda da almak mümkün olup bununla ilgili İLETİŞİM sayfamızdan bizle iletişime geçip detaylı bilgi alabilirsiniz
Aile Terapisi Faydaları Nelerdir?
- Ailede mevcut olan sorunların fiziksel, psikolojik ve sosyal bağlamları hakkında bir anlayış elde edilmesini sağlar.
- Bu aşamaların ve belli zamanlardaki potansiyel kriz noktalarının farkında olmak; ailenin kaynakları ve daha önceki yaşam döngüsü aşamalarını yönetmedeki başarısına dair bilgiye dayalı olarak, danışmanın aile işlevselliğinin bozulmasının kaynakları hakkında belirli varsayımlar oluşturmasına, kullanışlı tedavi ve yönetim planları oluşturabilmesine ve karşılaşılacak zorluklarla ilgili önleyici rehberlik sağlamasına yardımcı olur.
- Ailenin roller ve ilişkilerle ilgili kurallarda gerekli yeniden yapılanma ihtiyacına katkıda bulunarak aile içi iletişimin yeniden düzenlenmesine katkı sağlar.
